zaterdag, april 08, 2006

heibel in hilversum

foto (c) riley manion
we hadden het niet meer gedacht, maar er worden ook bij ons in hilversum verbouwingswerken uitgevoerd. tenminste., dat is de bedoeling van de eigenaar.
het zit zo achter ons huis staat een bouwvallig hok, met daarin onze wasmachine en wat rommel. toen we het huurcontract tekenden was er al het plan om mogelijk dat hok af te gooien, en in plaats daarvan de living uit te breiden. mooi. maar vervolgens horen we vier jaar lang niets meer daarover.
tot gisteren.er kwamen gisteren vier bouwvakkers aankloppen met de mededeling dat ze vandaag dat hok zouden slopen. quote: ,,o, je gebruikt die wasmachine. vervelend.''. soit, annelies belt naar het verhuurkantoor, waar ze niets van de zaak afweten (logisch, anders hadden ze de huurprijs voor de nieuwe huurders wellicht wat hoger geplaatst).
vanmorgen rond 7.40 blijken er op het perceeltje waar ons huis aan grenst dezelfde vier mannen in de weer met een bobcat om het letterlijk huizenhoge onkruid weg te halen. even later kloppen ze ook aan met de mededeling dat ze het hok gaan slopen.
in ons huurcontract staat nochtans dat er eerst overleg moet zijn over grote, niet van overheidsopgelegde werken, en we ruim op voorhand moeten worden ingelicht. maar nee, de bouwvergunning verloopt blijkbaar binnenkort, dus moet alles snel gebeuren. ook leuk; de buren hadden ze helemaal niet kunnen bereiken. de eigenaar zou een brief hebben gestuurd, zeggen de mannen.
heel wat discussie later (waarbij wij blijven weigeren de werken te laten uitvoeren') valt er toch te praten met die mannen. ze beslissen dan toch maar niets te slopen voordat de eigenaar langs komt. annelies en ik gaan zelf bij de eigenaar langs, maar die doet niet open (niet onlogisch, het is 8.15)
ik ben in de loop van de voormiddag even naar de markt geweest, en bij mijn thuiskomst zijn bij de buren alle hokken gesloopt. alleen het onze staat er nog, de eigenaar zou nog even langskomen voor ,,overleg''.
de werkers zijn er nu al vandoor. met alle materiaal mee. en halve dag komen werken op zaterdag om aan bouwwerken te beginnen? iets zegt me dat er iets niet klopt met die arbeidscontracten (wat mogelijk ook verklaart waarom ze letterlijk wegliepen toen ik eerder er op wees dat ze helemaal niet mogen afbreken zonder mijn toestemming, en dat ik er in dat geval de politie zou bijhalen)
we horen het nog wel zeker?